Dieptecoaching-website.png

COACHING | dieptecoaching 

Je hebt het idee dat je in je leven telkens weer tegen dezelfde mensen en problemen aanloopt. Je ervaart gevoelens van spanning, burn-out, onmacht, angst, rouw en verlies, leegte of eenzaamheid. Je wilt inzicht krijgen in terugkerende patronen in je leven en hoe je die kan doorbreken. Je verlangt naar (meer) zingeving, voldoening en betekenis in je leven. Dieptecoaching biedt je intensieve professionele begeleiding bij jouw levensvragen door te kijken naar jou als totale mens. Niet alleen naar het zichtbare gedrag, klachten en symptomen, maar juist ook naar innerlijke beleving en aansturende krachten vanuit het onbewuste.  

Werkwijze

Het traject bestaat uit gesprekken gericht op bewustwording, acceptatie en integratie. Vandaaruit kan er ruimte ontstaan om vanuit jezelf andere keuzes te maken, te groeien en ontwikkelen, een heler en vrijer leven te leiden. We werken met de concrete dagelijkse ervaringen die je inbrengt én met het onbewuste. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan de natuur, tekeningen, sprookjes, beeldende kunst, films en muziek.

In het eerste gesprek kijken we aan de hand van jouw levensgeschiedenis op hoofdlijnen en wat er bij jou nu speelt met welk thema je 'de diepte in wil duiken'.

In de gesprekken die volgen onderzoeken we samen jouw levensverhaal en jouw beleving daarvan verder. Met aandacht voor belangrijke gebeurtenissen, jouw gezin, familie, vrienden en andere voor jou belangrijke relaties. Je krijgt stap voor stap (en soms met 'een sprong') helder inzicht in de patronen die zijn ontstaan, daar waar je telkens weer tegenaan loopt, en de strategieën die je hebt ontwikkeld om daarmee om te gaan en hoe deze doorwerken op jouw thema nu.

Met een ODC-meting brengen we uitgebreid jouw unieke eigenschappen en (onbewuste) drijfveren in kaart. Het wordt duidelijk hoe deze je tot nu toe nog onbewust aansturen in je dagelijks leven, werk en relaties. Op basis daarvan wordt ook zichtbaar waar jouw aandacht naar toe mag als het gaat om persoonlijke groei en transformatie.

tarieven

Zakelijk Tarief: 125 euro per sessie excl. btw.

Particulier tarief: 80 euro per sessie incl. btw.

* Een sessie dieptecoaching duurt ca. 1 uur.

* Om aandacht te houden op jouw innerlijke ontdekkingstocht en beweging te houden in jouw proces vinden de gesprekken idealiter (twee)wekelijks plaats. Als dat voor jou niet haalbaar is, dan kijk ik samen met je naar een passend alternatief. 

* Afhankelijk van jouw vraag en wat we onderweg tegenkomen duurt een traject dieptecoaching doorgaans zo'n 15-30 sessies.  

"Who looks outside

dreams.

Who looks inside

awakens."

-

Carl Gustav Jung

 

over dieptecoaching

Belangrijk uitgangspunt bij dieptecoaching is dat ieder mens een verlangen heeft om te worden wie hij ten diepste zelf is. Jung noemt dit levenslange proces van heelwording het individuatieproces. Het bewandelen van een pad naar heelheid, overigens zonder het eindpunt ooit te bereiken...

 

Heelworden gaat over helder inzicht krijgen in, accepteren en verenigen van de tegenstellingen die we als mens allemaal in ons hebben. Zoals ons bewuste en onbewuste, denken en voelen, zon en schaduw, mannelijk en vrouwelijk etc. En het gaat ook over die andere betekenis van 'helen', over het verwerken van en leren leven met je wonden en littekens door ze betekenis te geven in het licht van waar het naar toe mag gaan bij jouw ontwikkeling als mens. 

werken vanuit bedoeling_shutterstock_551
Voor wie

Dieptecoaching is voor volwassenen die bereid zijn om op basis van de klachten waar je last van hebt echt naar binnen te willen kijken en af te dalen in jezelf. In de wetenschap dat dat vast niet altijd makkelijk is en vanzelf zal gaan, maar wel heel veel moois kan brengen. 

informatie & afspraak

Wil je meer informatie om te kijken of dieptecoaching nu iets voor jou is of een afspraak maken, dan kan je me telefonisch bereiken op (06) 81 95 85 86 of een bericht sturen naar suzanne.remmers@stapsteencoaching.nl