stepping-stone-river-crossing-in-tranquil-forest.jpg
Persoonlijk en...

Ik ben Suzanne Remmers, getrouwd en moeder van twee tieners. Samen genieten we volop van het wonen in de rust, groene ruimte en kleinschaligheid van Delden. In mijn vrije tijd verken ik graag wandelend de velden en bossen rondom het Twickel. 

Ik raak geïnspireerd door prachtige verhalen in boeken, muziek, beelden, schilderijen over mensen en hun ontwikkeling. De manier waarop mensen zich uitdrukken in taal, muziek en kunst boeit me en maakt me altijd weer nieuwsgierig naar die ene unieke mens en zijn verhaal.

"The good life is a process,

not a state of being.

It is a direction

not a destination"

Carl Rogers

In 2012, na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij een grote gemeente in het oosten van het land, vroeg ik me steeds vaker en toen ook hardop af of ik nog wel dat deed waar ik ook de komende jaren blij van zou worden en me voldoening zou geven.

 

Tijd om stil te staan bij wat mij inspireerde en dreef, wat ik eigenlijk zou willen doen en wie ik nou echt was. Vragen die me leidden op een prachtige – en eerlijk is eerlijk soms ook confronterende en spannende – innerlijke ontdekkingstocht. Daar vond ik voor mij belangrijke waarden terug als ruimte, creativiteit, kracht en kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, leren en ontwikkelen, heelheid. En de innerlijk drive en wens om vandaaruit mensen te begeleiden bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

In 2016 heb ik daarom de sprong gewaagd, mijn baan opgezegd en me fulltime gericht op mijn eigen bedrijf Stapsteen | Praktijk voor Dieptecoaching.

...professioneel

Om de eerste stappen op weg naar het realiseren van deze wens te volgen, heb ik van 2012-2018 de opleiding tot senior-practitioner gevolgd bij de Coaching Academy International. 

 

In dezelfde periode heb ik ook een specialisatie loopbaancoaching gevolgd bij de Alba-academie gevolgd en heb ik deelgenomen aan de 2-daagse Masterclass voor Coaches & Counselors die met hoogbegaafden werken.

 

De jaren daarna heb ik me nog meer verdiept in het Jungiaans Coachen en heb daarvoor de opleiding Jungiaanse Fundering 1 en 2 gevolgd. Ook het kunnen afnemen en coachen met de ODC-meting hoort daarbij. 

In het najaar van 2020 ben ik begonnen aan een nieuw verdiepend avontuur met het volgen van de vierjarige opleiding tot Analytisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen. 

Het gedachtengoed van Jung ligt aan de basis van mijn dieptecoaching. Andere inspiratiebronnen zijn o.a. Carl Rogers, Irvin Yalom, Emmanuel Levinas, Martin Buber en Harry Rump. 

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO).