Zoeken
  • Suzanne Remmers

In beweging komen door stil te staan

Na vier trage zomerse vakantieweken waarin niets moest en we toch veel hebben beleefd, gedaan, gemaakt, was het afgelopen week wel even wennen aan het andere ritme. Van naar school gaande kinderen, het werkende leven, het moeten plannen, organiseren en op elkaar afstemmen. Ik had echt zin om te beginnen en herinnerde me ook nog goed de flow van mei, juni, juli. Ik wist precies waar ik mee verder wilde. Ik had zelfs voor de vakantie nog een lijstje gemaakt van de belangrijkste dingen die ik wilde oppakken, zodat ik meteen kon gáán. Dacht ik.

Maar waarheen ook alweer en waarom? Naast al mijn enthousiasme en gedrevenheid om vooruit te gaan, was er ook die behoefte aan rust en ruimte om opnieuw stil te staan bij mijn essentie, het verlangen dat mij drijft om te coachen, te schrijven, workshops te geven en wat ik daarmee wil realiseren, wil bijdragen. De Zwitserse psychiater Carl Jung beschrijft dat er in ieder mens, in jou en mij, een verlangen leeft om te verwezenlijken wat er ten diepste in onszelf zit. Een zelf dat zich wil ontwikkelen, van betekenis wil zijn voor anderen en de wereld. Een levenslange reis, om te worden wie jezelf ten diepste bent, zonder dat mooier of lelijker te maken dan het is. Tijd om mijn kompas opnieuw te richten, voordat ik weer op pad ga.


Dus heb ik afgelopen week, naast alle ‘things to do’, ook een ochtend vrijgemaakt om bewust stil te staan bij mijn essentie, dat wat mij drijft en waar ik vandaaruit dit najaar mijn aandacht aan zou willen geven. Creativiteit en beweging. Dat zijn voor mij dan de woorden die oplichten, helder, met een glimlach en warm gevoel. In de ontmoeting met de ander, het begeleiden van klanten, in hun proces van bewust worden, beweging, veranderen, ontwikkelen, in het ontwikkelen en geven van workshops. In het ondernemerschap, schrijven van teksten, verbeelden, vernieuwen van mijn website. En in mijn vrije tijd, wandelen door het landschap rondom Delden en verder, lezen, schrijven, dwalen door een museum of mooie stad.


Als jij even stil zou staan, kan je dan jouw verlangen horen spreken? En wat zijn jouw ‘woorden van aandacht’ voor dit najaar? En wat heb jij nodig om dat verlangen ook echt te gaan leven? Wat zijn de dingen die je nog weerhouden? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, jouw reis en jouw vragen!

53 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven