Zoeken
  • Suzanne Remmers

Over dat vrije gevoel, op vakantie én in werk

Bijgewerkt op: 25 sep 2018


Mijn eerste column voor het Hofweekblad schrijf ik in de schöppe, mijn praktijk, terwijl het buiten een broeiende 27 graden is en de zon volop schijnt. Echt zomer. Nog een weekje doorwerken en dan vakantie. Eindelijk?! Wat zou het toch zijn dat we met zijn allen een heel jaar lang toeleven naar de zomer en zomervakantie?


Dat we juist deze weken in de zomer ervaren als een periode waarin we – eindelijk! – vrij zijn. Vrij om te doen wat we echt het allerliefste doen. En ook vrij zijn van alles wat ons er blijkbaar van weerhoudt om dat in die andere achtenveertig weken niet of minder te doen. De zomervakantie is daarmee een mooie tijd om te ervaren of je op je werk nog met de voor jouzelf waardevolle en zinvolle dingen voor jou bezig bent. Wat zie jij jezelf echt heel anders doen in die weken dat je vrij bent? Als je in jouw element bent? Als je de tijd mag vergeten? Als je de kans zou krijgen? Vragen die erop gericht zijn om weer te ontdekken wie je ook alweer zelf echt bent, wat jou drijft en beweegt in jouw leven en werken. Die laten oplichten waar je blij van wordt, wat jou energie en voldoening geeft.


Doe je in de zomer echt volstrekt andere dingen of voel je je echt anders of meer jezelf dan in de weken dat je werkt? Dan kan je jezelf afvragen of en hoe je die ‘zomerse’ en ‘vrije’ kwaliteiten meer zou willen en kunnen inzetten in jouw werk. Overigens, wat weerhoudt je er tot nu toe eigenlijk van om die kwaliteiten meer en vaker in te zetten? Welke misschien wel andere keuzes zou je heel graag willen maken? En wat zou voor jou dan een eerste stap kunnen zijn?


Ik ga zo een aantal weken genieten van het strand, de zee, wandelen met de hond, ontdekken van nieuwe stadjes en cultuur, samen met mijn gezin. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, jouw antwoorden op de vragen hierboven en wens je natuurlijk vooral eerst een zonnige en vrije zomervakantie!

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven