stapsteen coaching
Contact
nieuwsbrief
diensten

© 2019 by Stapsteen Coaching. Proudly created with Wix.com; Foto's interieur door Marloes Hemmelder Fotografie

Stapsteen Coaching

Bernhardstraat 51

7491 EA DELDEN

M: 06 - 81 95 85 86

E: info@stapsteencoaching.nl

Begeleiding van mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

workshop | hoogbegaafd op het werk

Ontdekken en nieuwe betekenis geven in jouw leven en werken. 

Veel hoogbegaafde volwassenen ontdekken pas op latere leeftijd dat ze hoogbegaafd zijn. Je begint anders naar jezelf te kijken en te zien dat je echt anders denkt dan de meeste mensen en anders reageert op gebeurtenissen. Maar wat is hoogbegaafdheid dan precies? En wat betekent dat voor jou en werk? Wat wil en kan je er nu mee?

"Opportunities to find

deeper powers

within ourselves

come when life seems

most challenging."

-

Joseph Campbell

 

hoogbegaafde volwassenen

Veel hoogbegaafde volwassenen van nu zijn opgegroeid, naar school gegaan, hebben gestudeerd en zijn begonnen met werken in een periode dat er nog weinig aandacht was voor en bekend was over hoogbegaafdheid. Aan het begin van deze eeuw is daar verandering in gekomen, vooral vanuit het onderwijs en met de nadruk daarbij op hoogbegaafde kinderen. Daarbij is ook het besef gekomen dat hoogbegaafdheid meer is dan alleen het hebben van een hoog IQ, dat het juist veel zegt over iemands persoonlijkheid, over wie iemand ten diepste is.

De laatste jaren neemt de kennis over hoogbegaafde volwassenen stap voor stap toe. In het Delphi-Model Hoogbegaafdheid worden de volgende persoonlijkheids-kenmerken toegeschreven aan een hoogbegaafde volwassene: autonoom (zijn), hoogintelligent (denken), rijkgeschakeerd voelen (voelen), gedreven en nieuwsgierig (willen), hoogsensitief (waarnemen), scheppingsgericht (handelen). En in samenspel met zijn omgeving is de hoogbegaafde snel, intens, complex en creatief.

opzet

Tijdens deze interactieve Informatiebijeenkomst krijg je kort en in vogelvlucht informatie over de verschillende modellen die door de decennia heen gebruikt zijn om hoogbegaafdheid te beschrijven. Daarna staan we uitgebreider stil bij de kwaliteiten en positieve kenmerken van hoogbegaafdheid op het werk, maar zeker ook bij veel voorkomende problemen en valkuilen. In een aantal oefeningen ga je daar ook zelf mee aan de slag. En er is ook alle gelegenheid om vragen te stellen en na te praten met de andere deelnemers.

praktische informatie

Data

De workshop vindt plaats op vrijdagochtend 13 maart 2019 van 9.00-13.00 uur.

 

Locatie

Bernhardstraat 51, Delden

Kosten

De investering voor deze workshop bedraagt 95,00 euro per persoon, inclusief koffie, thee en materialen (bedrag inclusief btw).

Inschrijven

Je kan je inschrijven voor deze workshop door een berichtje met in ieder geval jouw contactgegevens te sturen naar info@stapsteencoaching.nl. Je ontvangt dan van mij een bevestigingsmail en praktische informatie over de bijeenkomst.

voor wie

Deze workshop is bedoeld voor de creatieve, sensitieve, snel denkende en betrokken hoogbegaafde professional. Die zich meer bewust wil worden van het kleurenpalet van zijn (ook hoogbegaafde) kwaliteiten en valkuilen. Die zich in wil zetten voor het werk dat zinvol is, waar hij met passie voor gaat en plezier aan beleeft. En die daar persoonlijk en professioneel leiderschap in wil ontwikkelen.