Workshop Hoogbegaafd op het werk-kleur.p

introductieworkshop | hoogbegaafd op het werk

Ontdekken en nieuwe betekenis geven in jouw leven en werken. 

Veel hoogbegaafde volwassenen ontdekken pas op latere leeftijd dat ze hoogbegaafd zijn. Je begint anders naar jezelf te kijken en te zien dat je echt anders denkt dan de meeste mensen en anders reageert op gebeurtenissen. Maar wat is hoogbegaafdheid dan precies? En wat betekent dat voor jou en werk? Wat wil en kan je er nu mee?

hoogbegaafde volwassenen

Veel hoogbegaafde volwassenen van nu zijn opgegroeid, naar school gegaan, hebben gestudeerd en zijn begonnen met werken in een periode dat er nog weinig aandacht was voor en bekend was over hoogbegaafdheid. Aan het begin van deze eeuw is daar verandering in gekomen, vooral vanuit het onderwijs en met de nadruk daarbij op hoogbegaafde kinderen. Daarbij is ook het besef gekomen dat hoogbegaafdheid meer is dan alleen het hebben van een hoog IQ, dat het juist veel zegt over iemands persoonlijkheid, over wie iemand ten diepste is.

Het hoogbegaafd-zijn is een wezenlijk deel van jouw persoonlijkheid en is het waard om gekend en gewaardeerd te worden. Tegelijkertijd is het ontdekken van hoogbegaafd zijn ook een proces dat voor de meeste van ons gepaard gaat met het weer even in alle hevigheid voelen van de (oude) pijn en het verdriet van het niet gezien en begrepen worden, de eenzaamheid en het anders zijn.

 

Hoogbegaafdheid gaat dus over meer dan alleen een hoog IQ. Maar over welke eigenschappen van iemand hebben we het dan? Wat zijn sterke kwaliteiten en waar loop je wellicht tegenaan? Wat betekent dat dan voor jou en werk?

opzet

Tijdens deze interactieve Informatiebijeenkomst krijg je kort en in vogelvlucht informatie over de verschillende modellen die door de decennia heen gebruikt zijn om hoogbegaafdheid te beschrijven. Daarna staan we uitgebreider stil bij de kwaliteiten en positieve kenmerken van hoogbegaafdheid op het werk, maar zeker ook bij veel voorkomende problemen en valkuilen. In een aantal oefeningen ga je daar ook zelf mee aan de slag. En er is ook alle gelegenheid om vragen te stellen en na te praten met de andere deelnemers.

"Opportunities to find

deeper powers

within ourselves

come when life seems

most challenging."

-

Joseph Campbell

 

voor wie

Deze introductieworkshop is bedoeld voor volwassenen die net of al iets langer geleden ontdekt hebben dat ze (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn en daar nu meer over willen ontdekken.

praktische informatie

Data

De workshop vindt plaats op

vrijdagochtend 12 maart 2021

van 9.30-12.30 uur.

GEANNULEERD. Een nieuwe datum wordt gepland als de corona-maatregelen daartoe weer ruimte geven.

Locatie

Bernhardstraat 51, Delden

Deelnemers

in verband met COVID-19 in een klein groepje van max. 4 personen. 

Kosten

De investering voor deze workshop bedraagt 55,00 euro per persoon, inclusief koffie, thee en materialen (bedrag inclusief btw).

Inschrijven

Je kan je inschrijven voor deze workshop door een berichtje met in ieder geval jouw contactgegevens te sturen naar info@stapsteencoaching.nl. Je ontvangt dan van mij een bevestigingsmail en praktische informatie over de bijeenkomst.

IMG_7061.jpg